Jigo (pulpa) de berbec cu fasole boabe

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,4 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 50 g usturoi
  • 150 g untura
  • 500 g fasole boabe
  • 50 g morcovi
  • 50 g patrunjel radacina
  • 200 g ceapa
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper boabe
  • 25 g patrunjel verde
  • 25 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt, iar 100 g ceapa ramâne intreaga. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Fasolea se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se scoate osul in exces si se impaneaza cu usturoi.

Tehnica prepararii

Carnea se asaza intr-o tava unsa cu 100 g untura, se adauga ceapa intreaga, morcovii si patrunjelul radacina si se frige. Se stropeste, din timp in timp cu jiul format. Fasolea se pune la fiert cu apa, dupa primele clocote, se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea. Ceapa taiata marunt se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, 500 g supa de la fiertul fasolei si se fierb 10 minute. Sosul obtinut se adauga la fasole impreuna cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb inca 10 minute. Carnea de jigo se dezoseaza si se taie in 20 felii.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne fara os 100 g; fasole cu sos 180 g; jiu (suc propriu) 30g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri