May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pieptul de pui se spala, se dezoseaza, lasând osul mic de la aripa. Carnea se curata de tendoane, se indeparteaza pielea si se bate putin, se sareaza. Untul se alifiaza, se adauga sare si se portioneaza in 10 bucati de forma cilindrica (bastonase), astfel incât sa poata fi rulate in bucatile de carne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Painea se curata de coaja si se taie in crutoane conice. Lamâia se spala si se taie rondele.
Tehnica prepararii
Bastonasele de unt se asaza pe bucatile de carne, se ruleaza având grija ca osul sa ramâna afara. Rulourile obtinute ce se repeta inca o data, apoi se prajesc in ulei. In uleiul ramas, se prajesc crutoanele de paine, date prin oul ramas de la pane.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi pai si felii de lamaie. Se serveste cald.