Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se trec prin faina si se inabusa cu ulei si supa de oase (100 g), se adauga ceapa si ardei, se continua inabusirea. Se adauga treptat, restul de supa de oase si se fierb circa 60 minute. Se adauga pasta de tomate, chimen, boia, foi de dafin, piper, sare, se continua fierberea. Spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos si felii de ou, garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.