Legume cu antricot de vita si smantana

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita
  • 1 kg supa de oase
  • 400 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 400 g morcovi
  • 550 g fasole verde proaspata sau 300 g conserva
  • 50 g faina
  • 1,5 kg cartofi
  • 50 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi. Fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare si se taie mai mare. Cand se foloseste fasole conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se taie mai mare. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot impreuna cu ceapa se inabusa in ulei si supa de oase (100 g). Se adauga treptat supa de oase (circa 800 g) si se fierb inabusit, circa 60 minute. Carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g), sare si piper. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga cantitatea de apa necesara si se fierb inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Morcovii se soteaza cu unt, apoi se adauga fasolea verde, se mai inabusa impreuna 10 minute si se pastreaza la cald (bain-marie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din cartofi natur,morcovi si fasole verde, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; legume 150 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri