Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi. Fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare si se taie mai mare. Cand se foloseste fasole conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se taie mai mare. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot impreuna cu ceapa se inabusa in ulei si supa de oase (100 g). Se adauga treptat supa de oase (circa 800 g) si se fierb inabusit, circa 60 minute. Carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g), sare si piper. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga cantitatea de apa necesara si se fierb inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Morcovii se soteaza cu unt, apoi se adauga fasolea verde, se mai inabusa impreuna 10 minute si se pastreaza la cald (bain-marie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din cartofi natur,morcovi si fasole verde, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.