Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Arpagicul se opareste, se curata si se spala. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie pe lungime. Morcovii se spala, se curata, se spala din nou si se taie in bucati de 4-5 cm. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga circa 300 ml apa, continuand fierberea cu vasul acoperit. In 50 g untura cu 300 ml apa se inabusa ceapa, morcovi, cartofi, se adauga ardei gras, piper, cimbru, sare si se continua fierberea cu vasul acoperit. Arpagicul si ciupercile se inabusa separat in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Când morcovii si cartofii sunt aproape fierti se adauga mazare, pasta de tomate, ciuperci, arpagic, usturoi si bucatile de carne. Se introduce in cuptor pentru circa 30 minute, adaugând si vin spre sfarsitul fierberii.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.