Legume cu carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 250 g untura sau ulei
  • 200 g ceapa
  • 25 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 250 g patrunjel radacina
  • 300 g ardei gras
  • 500 g varza alba
  • 500 g dovlecei proaspeti
  • 550 g fasole verde sau 300 g conserva
  • 500 g mazare verde proaspata sau 300 g conserva
  • 750 g cartofi
  • 500 g rosi proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 100 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, varza alba, patrunjelul radacina, dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi, iar varza careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde proaspata si fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare. Mazarea si fasolea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii; 200 g rosii se taie rondele (pentru decor). Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei, cu 100 ml apa si se scot separat; in uleiul ramas se inabusa ceapa si usturoiul, se adauga pasta de tomate si 300 ml apa fiarta necesara fierberii. In acest sos se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna. Separat, in 150 g untura sau ulei cu apa (200 ml) se inabusa morcovi, telina radacina, patrunjel radacina. Când sunt inabusite pe jumatate, se adauga cartofi, varza si fasole verde. Dupa 15 minute, se adauga dovlecei, ardei gras, mazare, rosii, bucatele de carne cu sos, piper, sare si se continua fierberea, amestecând pentru a nu se prinde de vas. Se introduce la cuptor, iar spre sfârsitul fierberii se adauga rondelele de rosii, vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, legume 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri