May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, varza alba, patrunjelul radacina, dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi, iar varza careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde proaspata si fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare. Mazarea si fasolea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii; 200 g rosii se taie rondele (pentru decor). Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei, cu 100 ml apa si se scot separat; in uleiul ramas se inabusa ceapa si usturoiul, se adauga pasta de tomate si 300 ml apa fiarta necesara fierberii. In acest sos se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna. Separat, in 150 g untura sau ulei cu apa (200 ml) se inabusa morcovi, telina radacina, patrunjel radacina. Când sunt inabusite pe jumatate, se adauga cartofi, varza si fasole verde. Dupa 15 minute, se adauga dovlecei, ardei gras, mazare, rosii, bucatele de carne cu sos, piper, sare si se continua fierberea, amestecând pentru a nu se prinde de vas. Se introduce la cuptor, iar spre sfârsitul fierberii se adauga rondelele de rosii, vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.