Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii, dovleceii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi. Patrunjelul radacina, morcovii, telina se curata, se spala, se taie cuburi mici. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fâsii subtiri. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Rosiile se spala, se curata, se taie sferturi. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in ulei cu putina apa (150 ml) impreuna cu ceapa. Când sunt inabusite pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, ardei gras, cartofi, dovlecei, cantitatea de apa necesara si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, mazare, fasole verde, piper, sare. Se asaza rosii deasupra si se introduc la cuptor timp de 30 minute. Spre sfârsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau legumiera, cu patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste cald.