Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se spala, se desface in buchetele mici si se fierbe in apa cu sare. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Rasolul se curata, se portioneaza in 10 bucati, se spala si se sareaza. Fasolea verde si mazarea conserva se scurg de lichid si se spala. Daca se foloseste fasole verde si mazare peoaspata se curata, se spala, se fierb. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de rasol se inabusa la cuptor cu 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Faina dizolvata cu 50 ml apa rece se adauga peste ceapa cu 3 l apa fiarta si sare. Sosul format se adauga peste rasol si se fierb impreuna circa 1 ora. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se inabusa cu 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se adauga peste rasol cu conopida, mazare, fasole verde, rosii si se fierb la cuptor inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.