Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe in 200 g supa de oase. Fasolea verde si mazarea proaspata se curata, se spala si se fierb; daca se foloseste fasole verde si mazare conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Morcovii se inabusa in 50 g unt cu 50 ml apa. Bucatile de cotlet se asaza intr-un vas uns cu 50 g untura sau ulei, se adauga putina apa si vasul acoperit se introduce la cuptor pentru a fierbe inabusit. In 50 g untura sau ulei se adauga faina dizolvata cu 50 g supa de oase rece amestecând continuu, se adauga cantitatea ramasa de supa de oase si se fierbe circa 10 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete, se adauga sare si se fierb impreuna 15-20 minute. Când morcovii sunt gata, se adauga fasole verde, mazare, sare, vin si se fierb impreuna 10 minute. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez, pireu de cartofi, morcovi, mazare si fasole verde sote cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.