Legume cu cotlet de porc (jardinier)

Jun 1, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 500 g morcovi
  • 500 g mazare verde proaspata sau 300 g conserva
  • 550 g fasole verde proaspata sau 300 g conserva
  • 100 g orez
  • 1,5 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 100 ml lapte
  • 750 g supa de oase
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe in 200 g supa de oase. Fasolea verde si mazarea proaspata se curata, se spala si se fierb; daca se foloseste fasole verde si mazare conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Morcovii se inabusa in 50 g unt cu 50 ml apa. Bucatile de cotlet se asaza intr-un vas uns cu 50 g untura sau ulei, se adauga putina apa si vasul acoperit se introduce la cuptor pentru a fierbe inabusit. In 50 g untura sau ulei se adauga faina dizolvata cu 50 g supa de oase rece amestecând continuu, se adauga cantitatea ramasa de supa de oase si se fierbe circa 10 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete, se adauga sare si se fierb impreuna 15-20 minute. Când morcovii sunt gata, se adauga fasole verde, mazare, sare, vin si se fierb impreuna 10 minute. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireul.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez, pireu de cartofi, morcovi, mazare si fasole verde sote cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; legume 100 g; pireu cartofi 100 g; orez si sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri