Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii si morcovii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se taie felii. Faina se cerne. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 g supa de oase.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in ulei (100 g) cu putina supa de oase (100 g), se adauga circa 500 g supa de oase, se fierbe circa 60 minute si se scoate separat. Ceapa se inabusa in grasimea ramasa cu putina supa (100 g), se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosii, supa (300 g), boia de ardei, sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se fierb impreuna circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Vrabioara se portioneaza in 10 bucati si se mentine la cald, in sos. Separat se fierb morcovii si cartofii, apoi se inabusa in 50 g ulei cu putina apa (100 ml) impreuna cu mazare si fasole.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra, cu decor din felii de ou si sos. Se serveste cald.