Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Limba de vita, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 l), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (câte 2 pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se adauga ciupercile inabusite separat in 50 g unt si se fierb impreuna, 5 minute. Spre sfarsit se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din rosii. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.