Limba breze cu ciuperci

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g telina radacina
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 100 g morcovi
  • 25 g usturoi
  • 50 g unt
  • 100 g ulei
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 50 g faina
  • 5 g cimbru
  • 200 g rosii conserva
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Limba de vita, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 l), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (câte 2 pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se adauga ciupercile inabusite separat in 50 g unt si se fierb impreuna, 5 minute. Spre sfarsit se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din rosii. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g; ciuperci 50 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri