Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Macaroanele se rup. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Limba de vita, morcovii, telina si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 litri), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (câte 2 pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se fierb impreuna 5-10 minute, se adauga vin. Macaroanele se fierb in apa rece in care se tin 15 minute. Se strecoara, se trec prin jet de apa rece, se scurg bine de apa, se inabusa in unt.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane. Se serveste cald.