Limba breze cu macaroane

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 450 g macaroane
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 25 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Macaroanele se rup. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Limba de vita, morcovii, telina si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 litri), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (câte 2 pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se fierb impreuna 5-10 minute, se adauga vin. Macaroanele se fierb in apa rece in care se tin 15 minute. Se strecoara, se trec prin jet de apa rece, se scurg bine de apa, se inabusa in unt.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de macaroane. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g; macaroane 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri