Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Limba, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 litri), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierbe inabusit circa 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie in felii (c1te 2 bucati pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba si se fierb impreuna 5-10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau legumiera, cu garnitura de piure de spanac. Se serveste cald.