Limba breze cu pireu de spanac

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 1 kg pireu de spanac
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 100 g ulei
  • 100 ml vin alb
  • 25 g usturoi
  • 2 foi de dafin
  • putin cimbru
  • 2 g piper
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Limba, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, apa fiarta (2-3 litri), piper, foi de dafin, usturoi, cimbru si sare si se fierbe inabusit circa 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie in felii (c1te 2 bucati pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba si se fierb impreuna 5-10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, farfurie sau legumiera, cu garnitura de piure de spanac. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g; sos 100 g; spanac 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri