Limba cu marar

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 1,5 kg sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 150 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 ml vin rosu
  • 200 g marar verde
  • 100 g lamaie
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Mararul se curata, se spala; 150 g se opareste si se taie mai mare, iar restul de 50 g se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga legumele (morcovi, telina si ceapa) si se fierb impreuna. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie bucati (cate 2 la o portie). Bucatile de limba se fierb in sosul brun, 10-15 minute, se adauga marar (150 g) si spre sfarsit vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra si decor de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g, sos si marar 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri