Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Mararul se curata, se spala; 150 g se opareste si se taie mai mare, iar restul de 50 g se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga legumele (morcovi, telina si ceapa) si se fierb impreuna. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie bucati (cate 2 la o portie). Bucatile de limba se fierb in sosul brun, 10-15 minute, se adauga marar (150 g) si spre sfarsit vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra si decor de lamaie. Se serveste cald.