Limba cu masline

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 100 ml vin rosu
  • 100 g ulei
  • 250 g masline
  • 100 g lamaie
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper boabe
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Maslinele se spala, se oparesc si se indeparteaza apa. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma. Ceapa se inabusa in ulei cu apa (100 ml), se adauga morcovi, telina, sare, piper si se continua inabusirea; se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, se completeaza cu supa in care a fiert limba si se fierb circa 30 minute. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie in felii (câte 2 bucati pentru o portie). Sosul se paseaza peste bucatile de limba si se fierb impreuna 10-15 minute, adaugand masline si spre sfarsit vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (cate 2 bucati limba la o portie) cu sos, masline, decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece

  • O portie: limba 60 g; sos 100 g; masline 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri