Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg de lichid si se zdrobesc. Lamaile se spala; din 100 g se extrage sucul, iar 100 g se taie felii.
Tehnica prepararii
Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare. Se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi si telina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (câte 2 bucati pentru o portie). Separat se prepara sosul de sardele din ulei incalzit, faina, supa in care a fiert limba (500 g), smantana, sardele si sare si se fierb 15-20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de limba, se fierb impreuna 5 minute, se adauga suc de lamaie si vin. Se prepara pireul din cartofi, unt si lapte.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu pireu de cartofi si decor din felii de lamaie. Se serveste cald.