Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Lamaia se spala si se extrage sucul. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (cate 2 bucati pentru o portie). Separat se prepara un sos din unt incalzit, faina dizolvata in supa in care a fiert limba (500 g), smantana, sare si galbenusuri. Sosul se adauga peste bucatile de limba si se fierbe 15 minute. Se adauga suc de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in putina apa. Orezul se fierbe in supa in care a fiert limba.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel : limba si sos cu garnitura de orez si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.