Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (cate 2 bucati la o portie). Morcovii fierti se taie felii pentru decor. Sosul de smantana se toarna peste bucatile de limba si se fierb impreuna 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de morcov, cu garnitura de cartofi natur, cu unt si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu garnituri din paste fainoase, orez si altele. Se serveste cald.