Limba cu sos Madera

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 1,1 kg sos Madera (se preia reteta respectiva)
  • 2 foi de dafin
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierbe. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie bucati (cate 2 pentru o portie). Sosul Madera se adauga peste bucatile de limba impreuna cu foi de dafin si se fierb 10-15 minute. Morcovii si telina se scot separat, se taie cuburi, se tin la cald in supa in care a fiert.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri