Limba cu sos picant

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 3 kg cartofi
  • 1,1 kg sos picant (se preia reteta respectiva)
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g lamaie
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou. Telina, morcovii si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierbe. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii (cate 2 la o portie). Sosul picant se adauga peste bucatile de limba si se fierb impreuna 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, patrunjel verde deasupra si decor de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g; sos 100 g; cartofi 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri