Limba cu tarhon

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 600 g tarhon verde
  • 1,1 kg sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 25 ml otet 9 grade
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, telina, si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Tarhonul se curata, se spala, se opareste in apa cu otet si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierbe. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se in taie felii (cate 2 bucati pentru o portie). Sosul brun si tarhonul se adauga peste bucatile de limba si se fierb impreuna, 5-10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin. Morcovii si telina se scot separat, se taie cuburi si se tin la cald, intr-un vas cu supa in care au fiert.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g; sos 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri