Limba de vita cu sos remulad si rosii

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 600 gr sos remulad
  • 250 gr rosii proaspete
  • 75 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr telina radacina
  • 50 gr salata verde
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Sosul remulad se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina, morcovi. Limba fiart se scoate separat in apa rece, se curata de piele si se taie felii (cate doua la o portie). Peste feliile de limba se toarna sosul remulad.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde si felii de rosii deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: limba 60 gr, sos si rosii 70 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri