Limba de vita cu sos tartar

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 75 gr ceapa
  • 600 gr sos tartat
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr telina radacina
  • 100 gr salata verde
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Sosul tartar se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina, morcovi. Limba fiart se scoate separat in apa rece, se curata de piele si se taie felii (cate doua la o portie). Peste feliile de limba se toarna sosul tartar.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: limba 60 gr, sos 60 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri