Limba de vita in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 75 gr ceapa
  • 100 gr telina radacina
  • 100 gr morcovi
  • 200 gr castraveti murati
  • 100 gr gogosari rosii in otet
  • 50 gr unt
  • 100 gr salata verde
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Untul se omogenizeaza. Castravetii murati si gogosarii in otet se curata, se spala si se taie in diferite forme. Aspicul de topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza, in mai multe ape reci.

Tehnica prepararii

Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina si se fierb. Limba fiarta se scoate separat in apa rece, se curata de piele si se taie felii (cate doua la o portie). Pe platou sau in forme speciale se toarna u nstrat de 0,3 cm de aspic lichid si se lasa cateva minute la rece pentru a se gelifica. Peste aspic, se executa un decor din gogosari, castraveti si o bucatica de unt. Se toarna aspic topit si se asaza deasupra feliile de limba. Se toarna restul de aspic lichid si se mentine la rece, in frigider cateva minute, apoi se scoate din forme.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: limba 60 gr, aspic 30 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri