May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa, morcovii si telina se curata si se spala. Limba de vita se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Untul se omogenizeaza. Castravetii murati si gogosarii in otet se curata, se spala si se taie in diferite forme. Aspicul de topeste in baie de apa fierbinte. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza, in mai multe ape reci.
Tehnica prepararii
Limba se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, telina si se fierb. Limba fiarta se scoate separat in apa rece, se curata de piele si se taie felii (cate doua la o portie). Pe platou sau in forme speciale se toarna u nstrat de 0,3 cm de aspic lichid si se lasa cateva minute la rece pentru a se gelifica. Peste aspic, se executa un decor din gogosari, castraveti si o bucatica de unt. Se toarna aspic topit si se asaza deasupra feliile de limba. Se toarna restul de aspic lichid si se mentine la rece, in frigider cateva minute, apoi se scoate din forme.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.