Limba rasol cu cartofi

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 100 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g patrunjel radacina
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa, telina si patrunjelul radacina se curata si se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina, patrunjel radacina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita, se taie felii (cate 2 bucati la o portie) si se mentine la cald in supa strecurata. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se scot separat, se taie cuburi si se tin la cald intr-un vas cu supa in care au fiert.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, unt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: limba 60 g, cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri