Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa, telina si patrunjelul radacina se curata si se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina, patrunjel radacina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita, se taie felii (cate 2 bucati la o portie) si se mentine la cald in supa strecurata. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se scot separat, se taie cuburi si se tin la cald intr-un vas cu supa in care au fiert.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, unt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.