Limba rasol cu legume

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg limba de vita fara slung
  • 150 g ceapa
  • 800 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g patrunjel radacina
  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g hrean
  • 50 ml otet 9 grade
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa, patrunjelul radacina si telina se curata si se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Hreanul se curata, se spala, se rade fin si se amesteca cu otet si sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina, telina si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita, se taie felii (cate 2 bucati la o portie) si se mentin la cald in supa strecurata. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se scot separat, se taie cuburi si se tin la cald in supa in care au fiert. Se prepara sos din hrean, otet diluat si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, insotit de legume si cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald, cu sos de hrean in sosiera.

  • O portie: limba 60 g; legume si cartofi 160 g; hrean 20g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri