May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata, se spala, se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 g supa. Cascavalul se curata de coaja si se rade prin razatoare fina. Macaroanele se rup.
Tehnica prepararii
Macaroanele se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se retrage vasul de pe foc, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, se strecoara si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se inabusa in ulei cu 150 g supa, se adauga carnea tocata, continuând inabusirea 10 - 15 minute, apoi pasta de tomate. Macaroanele se scurg de apa si se amesteca cu unt topit; se adauga compozitia de carne si sos, sare si piper. Deasupra se presara 100 g cascaval ras si se introduce la cuptor 10 - 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu cascaval ras deasupra.