Mancare de iepure cu masline

Jan 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Aveam in congelator 3 bucati de iepure.M-am hotarat sa fac cu ele o mancare cu masline.Este cunoscut faptul ca iepurele trebuie facut cu sos ,ca sa nu se usuce carnea.

Ingrediente
  • 3 bucati de iepure
  • o ceapa
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g. masline
  • o lamaie
  • Baza Mirodenia (Fuchs)
  • Marinada:
  • 200 ml. apa
  • 1 lingurita otet
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.

Ceapa se curata,spala si toaca marunt.

Se pune in cratita cu carne la fiert .

Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .

Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.

Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.

Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.

Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.

Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.

Adauga foaia de dafin si inchide focul.

Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.

La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.

  • Carnea este fiarta cand intra furculita usor in ea.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri