Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in ulei (50 g) cu 50 ml apa si se scoate intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in 100 g ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, apa fiarta(1 l), sare, zahar si piper. Carnea se adauga in sos, se fierbe 20 minute; se adauga rosii, mazare, marar verde, continuand fierberea inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald.