Mazare cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel
  • 150 g ulei
  • 1,1 kg mazare conserva
  • 50 g marar verde
  • 20 g zahar
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 200 g ceapa
  • 25 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in ulei (50 g) cu 50 ml apa si se scoate intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in 100 g ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, apa fiarta(1 l), sare, zahar si piper. Carnea se adauga in sos, se fierbe 20 minute; se adauga rosii, mazare, marar verde, continuand fierberea inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; mazare 100 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri