Mazare cu carne de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g untura sau ulei
  • 1,650 g mazare verde proaspata sau 1 kg conserva
  • 100 g ceapa
  • 50 g faina
  • 600 g rosii proaspete sau 300 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g marar verde
  • 20 g zahar
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • 1,5 kg supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pieptul de porc se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Mazarea verde se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare; daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase, se adauga faina dizolvata cu 100 g supa rece, pasta de tomate, 100 g supa. Sosul format se paseaza peste carne, adaugand restul de supa de oase, piper, sare si se mai fierbe 45 minute. Se adauga mazare, zahar, rosii si se fierbe circa 20 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g; sos 100 g; mazare 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri