Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pieptul de porc se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Mazarea verde se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare; daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 g supa de oase. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase, se adauga faina dizolvata cu 100 g supa rece, pasta de tomate, 100 g supa. Sosul format se paseaza peste carne, adaugand restul de supa de oase, piper, sare si se mai fierbe 45 minute. Se adauga mazare, zahar, rosii si se fierbe circa 20 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.