Mazare cu carne de vita

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 100 g ulei
  • 1,650 kg rosii proaspete sau 800 g conserva
  • 1,350 g mazare proaspata sau 800 g conserva
  • 40 g zahar
  • 100 g marar verde
  • 50 g pasta de tomate
  • 500 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza si se inabusa in ulei cu putina supa de oase (100 g). Se scot bucatile de carne si in jiul format se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, supa ramasa si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 90 minute. Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga rosii si jumatate din cantitatea de marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: arne 45 g; mazare 80 g; sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri