Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa in ulei cu putina supa de oase (100 g). Se scot bucatile de carne si in jiul format se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, supa ramasa si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 90 minute. Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga rosii si jumatate din cantitatea de marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.