Medalion de porc cu sos picant

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os (file)
  • 100 g untura
  • 100 g faina
  • 1,1 kg sos picant (se preia reteta respectiva)
  • 400 g paine alba
  • 50 g patrunjel verde
  • 25 g unt
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul (file) se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Painea se curata de coaja, se taie in 10 felii de forma rotunda. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura cu 100 ml apa, se adauga sos picant si se fierb 30 minute. Feliile de paine se stropesc cu unt topit si se introduc la cuptor 5 minute. Pe fiecare felie de pâine se asaza câte o bucata de carne si se acopera cu sos.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, ciuperci s.a.

  • O portie: carne 70 g; cruton 30 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri