Medalion de vitel

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os (pulpa)
  • 100 g faina
  • 250 g ulei
  • 300 g paine alba
  • 2 kg cartofi
  • 500 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 felii rotunde, se bat si se sareaza. Pâinea se curata de coaja si se taie in 10 felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei (100 g) cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta (500 ml), piper, sare si se fierb inabusit circa 20 minute. Se prepara ochiuri din oua si 100 g ulei. Feliile de pâine se prajesc in ulei (50 g). Pe fiecare felie, se asaza cate o bucata de carne si deasupra un ou ochi.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 120 g; oua si pâine 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri