Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 felii rotunde, se bat si se sareaza. Pâinea se curata de coaja si se taie in 10 felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei (100 g) cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta (500 ml), piper, sare si se fierb inabusit circa 20 minute. Se prepara ochiuri din oua si 100 g ulei. Feliile de pâine se prajesc in ulei (50 g). Pe fiecare felie, se asaza cate o bucata de carne si deasupra un ou ochi.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.