Medalion din carne de caprioara cu ciuperci

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,250 g pulpa de caprioara
  • 50 g faina
  • 200 g ulei
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 300 g paine alba
  • 50 g unt
  • 200 g salata verde
  • 200 g rosii proaspete
  • 1 kg sos de vanat *)
  • 1 kg bait *)
  • 10 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se tine in bait circa 24 ore, se zvanta, se portioneaza (pe cat posibil sub forma ovala) si se bat putin. Faina se cerne. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Painea alba se taie felii de forma ovala de circa 1 cm, se curata de coaja si se prajesc in 100 g ulei. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Sosul de vanat si baitul se prepara folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Feliile de carne se trec prin faina, se preseaza putin si se asaza in vas cu 100 g ulei (neincins). Se lasa pâna capata o crusta pe ambele parti, dupa care se adauga ciuperci si sare. Dupa circa 5-10 minute se adauga sos de vanat, apoi unt si se fierb circa 15-20 minute. Pe platou se asaza feliile de paine, deasupra cele de carne si se toarna sosul cu ciuperci peste medalioanele formate.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou cald, cu decor din felii de rosii si salata verde. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri