Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se tine in bait circa 24 ore, se zvanta, se portioneaza (pe cat posibil sub forma ovala) si se bat putin. Faina se cerne. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Painea alba se taie felii de forma ovala de circa 1 cm, se curata de coaja si se prajesc in 100 g ulei. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Sosul de vanat si baitul se prepara folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Feliile de carne se trec prin faina, se preseaza putin si se asaza in vas cu 100 g ulei (neincins). Se lasa pâna capata o crusta pe ambele parti, dupa care se adauga ciuperci si sare. Dupa circa 5-10 minute se adauga sos de vanat, apoi unt si se fierb circa 15-20 minute. Pe platou se asaza feliile de paine, deasupra cele de carne si se toarna sosul cu ciuperci peste medalioanele formate.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cald, cu decor din felii de rosii si salata verde. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.