Miel cu sos de smantana (Fricase)

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina si patrunjel radacina
  • 100 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g ulei
  • 50 g unt
  • 500 g mazare conserva
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 200 g smantana
  • 100 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala, se cresteaza in patru. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne. Mazarea verde conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Bucatile de miel se introduc in apa rece cu sare si se fierb, se indeparteaza spuma. Se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina si ceapa, continuând fierberea circa 30 minute. Supa obtinuta se strecoara. In 100 g ulei se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, sare si supa (circa 1,5 l). Se fierbe 15 minute. Sosul obtinut se strecoara, se amesteca cu smantana, galbenusuri de ou si se fierbe 10-15 minute, adaugand bucatile de carne si mazare. Sucul de lamaie se adauga cu putin timp inainte de a termina fierberea.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

  • O portie: carne cu os 85 g; sos 150 g; mazare 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri