Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala, se cresteaza in patru. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne. Mazarea verde conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Bucatile de miel se introduc in apa rece cu sare si se fierb, se indeparteaza spuma. Se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina si ceapa, continuând fierberea circa 30 minute. Supa obtinuta se strecoara. In 100 g ulei se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, sare si supa (circa 1,5 l). Se fierbe 15 minute. Sosul obtinut se strecoara, se amesteca cu smantana, galbenusuri de ou si se fierbe 10-15 minute, adaugand bucatile de carne si mazare. Sucul de lamaie se adauga cu putin timp inainte de a termina fierberea.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit deasupra.