Mititei (cu carne de vita)

Jun 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 4,750 kg carne de vita pentru mancaruri fara os
  • 750 g carne de porc pentru mancaruri fara os
  • 80 g bicarbonat
  • 10 g cimbru praf
  • 150 g usturoi
  • 40 g ardei iute
  • 10 g piper macinat
  • 20 g miroase de carnati
  • 200 g zeama de oase
  • 120 g sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu sare si bicarbonat. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Ardeiul iute se usuca si se piseaza.

Tehnica prepararii

Carnea se pasteaza la rece 24 de ore pentru a se fragezi. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. Se framanta bine cu supa de oase, miroase, piper, cimbru, ardei iute pisat si mujdeiul de usturoi strecurat. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu palnie, obtinandu-se mititei. Acestia se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigerii.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 6 kg sau 133 bucati; gramaj/bucata : crud 45 g; gramaj/bucata: fript 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri