Mititei (cu prapure)

Jun 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 4,750 kg carne de vita calitatea I
  • 750 g prapure de vita sau seu
  • 80 g bicarbona
  • 10 g cimbru praf
  • 150 g usturoi
  • 20 g ardei iute
  • 10 g piper macinat
  • 20 g miroase de carnati
  • 200 g supa de oase
  • 100 g sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca impreuna cu prapurele prin masina si se amesteca cu sare si bicarbonat. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Ardeiul iute se usuca si se pastreaza.

Tehnica prepararii

Carnea se pastreaza la rece timp de 24 ore pentru a se fragezi. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa, se framanta bine cu supa de oase, miroase, piper, cimbru, ardei iute pisat si mujdeiul de usturoi strecurat. Compozitia obisnuita se trece prin masina de tocat palnie, realizandu-se mititei. Acestia se frig pe gratarul incins. se intorc mereu in timpul frigerii.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 6 kg sau 133 buc,gramaj / bucata: crud 45 g, gramaj / bucata: fript 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri