Morcovi cu carne de vita

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g ulei
  • 50 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 kg morcovi
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g zahar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Morcovii se curata, se spala, se taie in felii lungi (bastoane) de 2-3 cm. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza, se inabusa in ulei cu putina apa (150 ml), se adauga apa necesara si se fierbe circa 60 minute. Se scoate separat. In jiul ramas, se inabusa morcovi, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, zahar, pasta de tomate, sare si se continua fierberea circa 30 minute. Se adauga carnea fiarta si se continua fierberea inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; morcovi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri