May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sosul tomat se incalzeste. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in untura (125 g) si apa. Separat in 50 g untura se inabusa carnea tocata impreuna cu ceapa si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (o treime din cantitate), oua (50 g) si se amesteca. Intr-o tava unsa cu untura (25 g) si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de rondele de cartofi, apoi carnea tocata intinsa uniform si deasupra cantitatea de cartofi ramasa. Se introduce tava la cuptor cu temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt, oua (100 g) si patrunjel verde ( 1/3 din cantitate, se intinde uniform, pe toata suprafata, compozitia cu iaurt, se presara cascaval ras si se introduce tava din nou la cuptor, circa 15 minute pentru gratinat. Dupa gratinare, musacaua se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se pezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat deasupra. Se poate prezenta cu sos tomat separat, in sosiera. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.