May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Când se foloseste lapte praf, se dizolva in 150 ml apa, se fierbe si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sosul tomat se incalzeste. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor, la untura (125 g) si apa. Separat, in 50 g untura se inabusa carnea tocata impreuna cu ceapa si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (o treime din cantitate), oua (50 g) si se amesteca. Intr-o tava unsa cu untura (25 g) si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de rondele de cartofi, apoi carnea tocata intinsa uniform si deasupra cantitatea de cartofi ramasa. Se introduce la cuptor cu temperatura moderata. Dupa 30 minute , se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din lapte, oua, faina si patrunjel verde ( o treime din cantitate); se presara cascaval ras si se introduce din nou la cuptor, circa 15 minute, pentru gratinat. Dupa gratinare, musacaua se portioneaza bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate servi si separat, in sosiera. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.