May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie felii de circa 1 cm si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala, se curata, se oparesc, se decojesc, se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Sosul tomat se incalzeste.
Tehnica prepararii
Feliile de dovlecei se inabusa in 125 g untura sau ulei cu putina apa (50 ml). Carnea tocata se inabusa in 50 g untura cu putina apa (50 ml), impreuna cu ceapa; se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina. Se adauga sare, piper, un ou, patrunjel verde si se amesteca bine pâna ce se omogenizeaza. Intr-o tava unsa cu 25 g untura sau ulei si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de felii de dovlecei si ultimul strat de felii de rosii. Faina se amesteca cu oua (100 g) si iaurt si se toarna peste musaca. Deasupra se asaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce tava la cuptor 30 minute la o temperatura moderata. Când este gata, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate prezenta si separat in sosiera. Se serveste cald.