May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se toaca. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade fin. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, apoi se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 175 g untura si apa (175 ml) impreuna cu carnea. Se raceste si se toaca din nou. Se adauga sare, piper, patrunjel verde, un ou si se amesteca. Intr-o tava unsa cu 25 g untura si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de macaroane, deasupra compozitia de carne si din nou un strat de macaroane. Faina se amesteca cu doua oua si iaurt, se toarna peste musaca, se presara cascaval si se introduce la cuptor 30 minute la o temperatura moderata. Când este gata, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate prezenta si separat in sosiera.Se serveste cald.