Musaca din macaroane

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 550 g carne de vita calitatea I
  • 200 g untura sau ulei
  • 350 g ceapa
  • 50 g faina
  • 150 g oua
  • 500 g macaroane
  • 150 g cascaval
  • 50 g pesmet
  • 1 kg sos tomat
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g iaurt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se toaca. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade fin. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, apoi se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 175 g untura si apa (175 ml) impreuna cu carnea. Se raceste si se toaca din nou. Se adauga sare, piper, patrunjel verde, un ou si se amesteca. Intr-o tava unsa cu 25 g untura si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de macaroane, deasupra compozitia de carne si din nou un strat de macaroane. Faina se amesteca cu doua oua si iaurt, se toarna peste musaca, se presara cascaval si se introduce la cuptor 30 minute la o temperatura moderata. Când este gata, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate prezenta si separat in sosiera.Se serveste cald.

  • O portie: musaca 220 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri