May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati mici si se toaca cu masina. Telina se curata, se spala, se taie felii si se fierbe in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Feliile de telina se inabusa la cuptor, in untura sau ulei (100 g) si putina apa (100 ml). Ceapa se inabusa impreuna cu carnea tocata in 75 g untura sau ulei si 75 ml apa. Se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina. Se adauga piper, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, un ou si se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava unsa cu 25 g untura sau ulei si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de felii de telina, un strat de felii de rosii, un strat din compozitia de carne si deasupra restul de felii de telina si felii de rosii. Faina se amesteca cu 2 oua si iaurt si se toarna peste musaca si se presara cascaval ras. Se introduce la cuptor 30 minute. Se portioneaza in 10 bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou su farfurie, cu sos tomat si patrunjel verde deasupra. Sosul tomat se poate prezenta si separat, in sosiera. Se serveste cald.