May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul si faina se cern. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina.
Tehnica prepararii
Feliile de vinete se inabusa la cuptor cu untura (125 g) si 100 ml apa. Carnea tocata se inabusa in 50 g untura impreuna cu ceapa si se raceste. Se adauga sare, piper, oua (50 g), patrunjel verde (jumatate din cantitate). Intr-o tava unsa cu untura (25 g) si tapetata cu pesmet, se asaza: un strat de felii de vinete, un strat de rondele de rosii, un strat de carne tocata si ultimul strat de felii de vinete. Se introduce tava la cuptor cu temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt si 100 g oua. Dupa 30 minute se scoate tava din cuptor si se intinde uniform, compozitia cu iaurt pe toata suprafata. Deasupra se asaza felii de rosii, câte una pe o portie, se presara cascaval ras si se introduce tava din nou la cuptor, circa 15 minute pentru gratinat (rumenire). Dupa coacere musacaua se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat deasupra (sosul tomat se poate prezenta si separat in sosiera). Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.