May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Muschiul de porc, se curata de pielite si grasime, se spala si se sareaza. Morcovii si ceapa se spala, se curata si se taie felii. Gogosarii si castravetii se scurg, se curata si se taie in diferite forme pentru decor. Untul se omogenizeaza.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul, salata a la rus si amioneza se prepara, folosind retetele respective. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.
Tehnica prepararii
Muschiul de porc se rumeneste pe plita, intr-o tava unsa cu ulei, se adauga apa (100 ml), ceapa, morcovi si se introduce tava la cuptor, circa 15 minute. Se raceste si se portioneaza in felii foarte subtiri ; se executa un decor din gogosari, castraveti si putin unt. Se innapeaza (acopera) cu aspic si se asaza peste salata a la rus montata pe platou si ornata cu maioneza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.