Muschi de porc cu salata a la rus in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 600 gr muschi de porc
  • 500 gr salata a la rus
  • 250 gr aspic
  • 50 gr ulei
  • 50 gr gogosari rosii in otet
  • 25 gr unt
  • 175 gr maioneza
  • 50 gr castraveti murati
  • 50 gr salata verde
  • 50 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Muschiul de porc, se curata de pielite si grasime, se spala si se sareaza. Morcovii si ceapa se spala, se curata si se taie felii. Gogosarii si castravetii se scurg, se curata si se taie in diferite forme pentru decor. Untul se omogenizeaza.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul, salata a la rus si amioneza se prepara, folosind retetele respective. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

Muschiul de porc se rumeneste pe plita, intr-o tava unsa cu ulei, se adauga apa (100 ml), ceapa, morcovi si se introduce tava la cuptor, circa 15 minute. Se raceste si se portioneaza in felii foarte subtiri ; se executa un decor din gogosari, castraveti si putin unt. Se innapeaza (acopera) cu aspic si se asaza peste salata a la rus montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: carne 40 gr, salata a la rus si aspic 75 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri