Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Costita afumata se taie in felii subtiri. Cotletul se spala, se impaneaza cu costita si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Cotletul se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu morcovi, ceapa, patrunjel radacina si telina. Dupa inabusire, cotletul se scoate separat. In sosul de la cotlet se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, supa de oase, sare, foi de dafin, piper, vin si se fierb circa 30 minute impreuna cu cotletul. Carnea se scoate din sos, se raceste putin, se portioneaza, iar sosul se paseaza peste bucatile de cotlet.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.