Muschi de porc cu sos rubiniu

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os (file)
  • 50 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 ml vin rosu
  • 100 g costita afumata
  • 2 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 100 g untura sau ulei
  • 50 g morcovi
  • 50 g patrunjel radacina
  • 50 g telina
  • 1 kg supa de oase
  • 100 g faina
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Costita afumata se taie in felii subtiri. Cotletul se spala, se impaneaza cu costita si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Cotletul se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu morcovi, ceapa, patrunjel radacina si telina. Dupa inabusire, cotletul se scoate separat. In sosul de la cotlet se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, supa de oase, sare, foi de dafin, piper, vin si se fierb circa 30 minute impreuna cu cotletul. Carnea se scoate din sos, se raceste putin, se portioneaza, iar sosul se paseaza peste bucatile de cotlet.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: carne 70 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri