Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie felii. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Patrunjelul se curata, se spala, se taie marunt. Painea se curata de coaja, se taie felii (10 bucati pentru crutoane).
Tehnica prepararii
Carnea se unge cu ulei (25 g), se frige la gratar. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper, sare, sos brun, si se fierb 15 minute. Spre sfârsit, se adauga vin. Feliile de paine se prajesc in ulei (100 g).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel : pe fiecare cruton se monteaza o bucata de muschi, peste care se toarna sosul cu ciuperci si se presara patrunjel verde. Se serveste cald. Se poate servi cu garnituri din cartofi, legume, cu decor din rosii.