Muschi de vita cu ciuperci

Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,050 kg muschi de vita
  • 125 g ulei
  • 900 g ciuperci proaspete sau 450 g conserva
  • 700 g sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 350 g paine alba
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt
  • 20 sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie felii. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Patrunjelul se curata, se spala, se taie marunt. Painea se curata de coaja, se taie felii (10 bucati pentru crutoane).

Tehnica prepararii

Carnea se unge cu ulei (25 g), se frige la gratar. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper, sare, sos brun, si se fierb 15 minute. Spre sfârsit, se adauga vin. Feliile de paine se prajesc in ulei (100 g).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel : pe fiecare cruton se monteaza o bucata de muschi, peste care se toarna sosul cu ciuperci si se presara patrunjel verde. Se serveste cald. Se poate servi cu garnituri din cartofi, legume, cu decor din rosii.

  • O portie: carne 70 g; ciuperci si sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri