Jun 4, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza . Costita se taie in felii subtiri. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie in fasii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga cantitatea de apa necesara, se fierb circa 30 minute si se scot in alt vas. In jiul format se inabusa ceapa, usturoi, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, costita, ardei gras, rosii, circa 500 ml apa fiarta, piper, sare si se continua fierberea inca 30 minute. Spre sfarsit, se adauga vin si patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez, paste fainoase. Se serveste cald.