Muschi de vita cu salata a la rus in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 600 gr muschi de vita
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 500 gr salata a la rus
  • 50 gr ulei
  • 250 gr aspic
  • 175 gr maioneza
  • 50 gr gogosari rosii in otet
  • 50 gr castraveti murati
  • 25 gr unt
  • 50 gr salata verde
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si grasime si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Gogosarii si castravetii se spala, se curata, se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul, maioneza si salata a la rus se prepara dupa retetele respective. Aspicul se topeste pe baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

Muschiul de vita se rumeneste pe plita intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga apa (100 ml), ceapa si morcovi si se introduce la cuptor, circa 45 minute, astfel incat muschiul sa ramana in sange. Se raceste, se portioneaza in felii foarte subtiri si se executa un decor din gogosari, castraveti si filgram de unt. Se innapeaza (acopera) cu aspic si se asaza peste salata a la rus, montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: carne 40 gr, salata a la rus si aspic 75 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri