May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si grasime si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Gogosarii si castravetii se spala, se curata, se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul, maioneza si salata a la rus se prepara dupa retetele respective. Aspicul se topeste pe baie de apa fierbinte.
Tehnica prepararii
Muschiul de vita se rumeneste pe plita intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga apa (100 ml), ceapa si morcovi si se introduce la cuptor, circa 45 minute, astfel incat muschiul sa ramana in sange. Se raceste, se portioneaza in felii foarte subtiri si se executa un decor din gogosari, castraveti si filgram de unt. Se innapeaza (acopera) cu aspic si se asaza peste salata a la rus, montata pe platou si ornata cu maioneza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.