Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Muschiul de vita se spala, se zvanta si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Patrunjelul verde si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.
Tehnica prepararii
Muschiul de vita se unge cu 50 g ulei, se frige la cuptor pe ambele parti, astfel incat mijlocul sa ramana roz. Se lasa sa se raceasca. Separat se inabusa ceapa cu ciupercile in 50 g ulei. Se lasa sa se raceasca, se adauga sare, piper, patrunjel verde, un ou si se amesteca bine. Foietajul se intinde in foaie cu grosimea de 0,5 cm, de forma dreptunghiulara; se asaza in lungimea foii compozitia cu ciuperci, deasupra bucata de muschi, se ruleaza in foietaj si se asaza in tava stropita cu apa. Suprafata ruloului se orneaza cu fasii din foietaj, se unge cu ou si se coace la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Ruloul copt se lasa sa se raceasca putin, se indeparteaza marginile si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu decor de salata verde. Se serveste cald.